Síla v každém zrníčku. Skvěle chutnající klíčivý mix se skládá z čočky, žluté hořčice a pískavice. Dohromady tvoří vysoce hodnotnou směs semínek.
Naklíčené fazole mungo – někdy mylně označované jako sójové klíčky – se výborně hodí do salátů, polévek i asijských pokrmů WOK.
Výhonky alfalfa jsou semena vojtěšky a v chuti připomínají řeřichu, ale jsou jemnější. Obzvláště vítané během dlouhých zimních měsíců.
Naklíčená semínka jsou vhodná k vylepšení salátů, polévek a jiných pokrmů. Různorodé chuťové tóny pískavice, čočky a ředkviček se vám nikdy neomrzí. Fantazii se meze nekladou!
Jetel je detoxikační bylina, která pomáhá odstraňovat toxiny v těle a čistit krev. Odvar z jetele působí blahodárně také na lymfatický systém a mohli bychom ho pít i při nachlazení, chřipce a angíně. Skvěle ničí původce infekcí a toxiny, což má za následek ulehčení léčby a zkrácení nemoci.
Egypťané prý její semínka využívali jako koření. Naklíčené si je můžete vychutnat již po několika dnech a jejich síla a pikantní chuť vás jistě mile překvapí. Při klíčení voní po kari.
Malí siláci s pěkně ostrou chutí hrají prim hlavně v omáčkách a dipech. Semínka hořčice se v našich zeměpisných šířkách používají i k nakládání, do marinád a k výrobě hořčice.
Veganský doplněk stravy s kakaovou vlákninou získávanou z přírodních kakaových vláken.
Rukola nebo také roketa zapadla na dlouhý čas v zapomnění. V posledních letech slaví tato malá peprná rostlinka svůj návrat a těší se o to větší oblibě. Pikantní chuť klíčků rukoly využijete při přípravě masa, zeleniny, polévek a salátů.
Ředkvičky obsahují vitaminy C, B1, B2, B6, beta-karoten, železo, vápník, síru, fosfor, hořčík, draslík, měď a další bioaktivní látky. Ředkvičky usnadňují odkašlávání, proto prospívají při nachlazení, ale taky astmatikům či kuřákům.
Řeřicha obsahuje hodně vitamínu C, posiluje imunitu a má protizánětlivé účinky. Najdeme v ní i železo, hořčík, vápník, draslík, vitamín B1 a betakaroten.
Jablečná vláknina s příjemnou vůní je pohodlná prášková forma, jak zlepšit peristaltiku střev a očistit tělo od toxinů.
Spirulina patří mezi sladkovodní sinice modrozelené barvy, kterou získala díky bohatému obsahu chlorofylu se silným antioxidačním účinkem.
Kombinace hned několika druhů rostlinné vlákniny - ovesné, z arónie, jablka, kakaa a černého rybízu. Veganský doplněk stravy se skvěle hodí do pokrmů.
Veganský doplněk stravy s ovesnou vlákninou k podpoře zažívání a správné peristaltiky střev.
Obsahuje přírodní vlákninu z aronie získanou ze sušených výlisků aronie. Vláknina se získává v procesu mikronizace, při kterém jsou vhodně vybrané části rostliny mechanicky dezintegrovány bez použití chemických přísad.
Vláknina z černého rybízu je přírodním zdrojem vysoce vstřebatelné rostlinné vlákniny. Doplněk se získává ze suchých výlisků černého rybízu a následně prochází mikronizací, při které dochází k jeho mletí.
OstroVit Young Barley Grass je rostlinný doplněk stravy v prášku, který vykazuje silné antioxidační vlastnosti. Mladý zelený ječmen je plný živin, které každodenně podporují činnost organismu.
Psyllium – Plantago ovata – ve formě jemně namletého prášku. Výhodou prášku je rychlé a snadné užití! Díky své schopnosti zvětšovat svůj objem dokáže zaplnit a uspokojit i hladový žaludek. Vzniklý gel působí příznivě na trávicí trakt.
Jedná se o čisté slupky bílého psyllia v nejvyšší kvalitě, jež mají extrémní bobtnavost. Díky schopnosti zvětšovat svůj objem dokáže zaplnit a uspokojit i hladový žaludek. Vzniklý gel působí příznivě na trávicí trakt a střeva.
OstroVit Xanthan Gum je vysoce kvalitní produkt, který je zdrojem xanthanové gumy. Jedná se o veganský přípravek s jednoduchým složením dostupný ve vhodné práškové formě. Jde o zahušťovadlo potravin, které může být zajímavým zpestřením jídelníčku.