CZK
EUR
Položek: 0
Celkem: 0,- Kč
 
KATEGORIE



Sušená sladká syrovátka 1 kg sáček

0x
D
I
Z
 
Kód zboží:53021101
Výrobce:NutriStar - pro detail klikněte
Dostupnost:skladem
 
Cena:146 Kč vč. DPH
 

 
množství:ks  




Doporučujeme alternativy:






klikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšení


Vážení zákazníci, uvedené texty a složení postupně upřesňujeme, aby odpovídalo novým směrnicím EU. Omlouváme se, ale vzhledem k náročnosti této akce a nutné spolupráci s výrobci mohou tyto úpravy trvat delší dobu. Děkujeme za pochopení.

Syrovátka sušená 1000 g

V současnosti užívání syrovátky nabývá velmi rychle na popularitě. Vzhledem je syrovátka bílý prášek, který po rozpuštění ve vodě vytvoří nápoj podobný mléku. Tento nápoj ovšem nemá s mlékem, kromě vzhledu a původu, mnoho společného. Syrovátka vlastně vzniká při sražení mléka. Na jedné straně vznikne tvaroh, tedy mléčná bílkovina - kasein. Pak zůstane ještě tekutina a to je právě syrovátka. Má žlutozelenou barvu. Ta obsahuje kromě vody laktózu (mléčný cukr) a syrovátkovou neboli sérovou bílkovinu. Rovněž obsahuje řadu minerálních látek a vitamínů - ve vodě rozpustné vitamíny: B1, B2, B12, B6, E, C, dále minerály: hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek, niacin, biotin, kyselinu listovou a panthotenovou.

Syrovátka také obsahuje důležitou bílkovinu laktoferin, schopnou vázat a transportovat železo. Zvyšuje absorpci železa. Usušená syrovátka obsahuje kolem 10 – 13 % bílkovin, přibližně 1,5 % tuku, 77 % laktózy a kolem 7 - 9 % minerálních látek. Vysoký obsah laktózy a minerálních látek může působit projímavě, pokud nedojde k jejímu důkladnému rozmíchání. Syrovátka v kombinaci s vodou, zpravidla horkou, vytvoří nápoj podobný mléku, ale ten nemá s mlékem nic společného. Celkově syrovátka dodává tělu důležité živiny, vitamíny a bílkoviny. Dále obsahuje lecitin, L-karnitin či ovesnou vlákninu.

Bílkoviny působí pozitivně na trávení, ovesná vláknina dodává větší pocit sytosti po jídle a L-karnitin napomáhá v odbourávání tuků. Výhody syrovátkového nápoje ocení osoby zejména při redukčních a detoxikačních kúrách, lidé odmítající pít mléko a sportovci pro vysoký obsah bílkovin. Syrovátka je také významná pro metabolismus, neboť čistí střeva a podporuje tvorbu střevní mikroflóry. Při vnějším použití skvěle vyhlazuje pokožku a revitalizuje její vzhled. Dá se z ní vytvořit i pleťová maska, která má příznivé účinky. Dříve, hlavně na vesnicích, kde byla syrovátka konzumována běžně, neměly tamější dívky žádné problémy s akné v období puberty. Platila tu vždy stará pravda: příroda je všelékem. Bílkoviny, obsažené v syrovátce zabraňují vysychání kůže a mají význam jako skvělý vyhlazovač pokožky. Regulují její PH hodnotu a udržují kyselou ochranu povrchu těla.
Složení:
Výživové hodnoty ve 100 g sušiny prášku:

Energetická hodnota 1543 kJ, 363,5 kcal, bílkoviny 12,5 g (Nx6,38), sacharidy 75 g, tuky 1,5 g, minerální látky 8 g. Vlhkost do 5%. Připravuje se jako přibližně 10% roztok. Nadměrné dávky mohou působit projímavě.

Uchovejte v suchu.
Průměrné nutriční informace ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota1543 kJ
Sacharidy - uhlohydráty75 g
Tuky1.5 g
Bílkoviny - proteiny12.5 g
Energetická hodnota363.5 kCal

Měrná cena: 146 Kč vč. DPH / 1kg

V této kategorii výrobků také nabízíme:


Bílky sušené 1 kg

Sušená sladká syrovátka 1 kg sáček

Bílky sušené 1 kg




Výrobky značky:

Kategorie



Bonusový progam Plzeňské karty

Balíkovna