CZK
EUR
Položek: 0
Celkem: 0,- Kč
 
KATEGORIE



Kids Omega 3 30 gummies (250mg DHA, 70mg EPA & Vitamin D 200IU)

0x
I
Z
 
Kód zboží:61067208
Výrobce:Arctic Blue - pro detail klikněte
Dostupnost:skladem
 
Cena:565 Kč vč. DPH
 

 
množství:ks  




Doporučujeme alternativy:






klikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšení


Vážení zákazníci, uvedené texty a složení postupně upřesňujeme, aby odpovídalo novým směrnicím EU. Omlouváme se, ale vzhledem k náročnosti této akce a nutné spolupráci s výrobci mohou tyto úpravy trvat delší dobu. Děkujeme za pochopení.

Kids Omega 3 30 gummies (250mg DHA, 70mg EPA & Vitamin D 200IU)

ARCTIC BLUE® OMEGA-3 GUMMIES (250 mg DHA, 70 mg EPA + VITAMIN D 200IU)

Doplněk stravy s obsahem omega-3 (EPA & DHA) z rybího oleje s přidaným vitamínem D. MSC certifikace. Se sladidly xylitol, erythritol, steviol-glykosidy.

#1 NORDIC MARINE FISH OIL + VITAMIN D

Želé s čistým arktickým rybím olejem a vitamínem D pro děti od 3 let
Přírodní jahodovo/citrusová příchuť
Zcela bez rybí pachuti a zápachu
Z divoce žijících tresek v Norském a Barentsově moři - nedotčené panenské vody, daleko od lodních tras
250 mg DHA + 70 mg EPA + 5 µg vitamínu D
Přírodní triglyceridová forma oleje - přirozená a dobře vstřebatelná pro tělo + odráží přirozený obsah tuků v rybě
Prestižní certifikace MSC (trvale udržitelný rybolov) - etický rybolov, který neohrožuje budoucnost rybích populací a další žijící druhy
Udržitelný etický rybolov - výhradně z odřezků tresčích filet
Omega-3 = stavební látky, oxidativní stres, psychická a fyzická kondice, regenerace
Nutra Awards 2024 - Arctic Blue Omega-3 Gummies jsou držitelem prestižního ocenění Nutra Awards v kategorii Udržitelná iniciativa roku - "První želé na světě s vysokým obsahem omega-3 a MSC certifikovaným olejem z Norské tresky jako hlavní složkou"

Čerstvé a čisté rybí oleje z Aljašky

Kapsle s čistým aljašským rybím olejem získaným z aljašské tresky žijící v Aljašském zálivu a Beringově moři. Jde o nejsevernější část Pacifického Oceánu hraničící se Severním pólem. Filety z tresky putují do obchodů, zatímco z odřezků se vyrábí rybí olej. Díky tomuto udržitelnému postupu (etický rybolov) se neloví žádné ryby navíc. Arctic Blue si proto zasloužil známku kvality MSC. V moderním zařízení v USA je olej očištěn a koncentrován, a je také ověřována jeho čerstvost (velmi nízká Totox hodnota). Díky zachování čerstvosti a velmi nízkého stupně oxidace nemá rybí olej Arctic Blue rybí zápach ani pachuť.

Divoce žijící tučné ryby jako je treska, sleď nebo makrela jsou velmi dobrým zdrojem nenasycených mastných kyselin omega-3 jako EPA a DHA stejně jako vitamínu D. Ryby s malým podílem tuku jako tilápie nebo pangasius ale těchto důležitých živin obsahují jen velmi málo. Čistý arktický rybí olej s vitamínem D je proto ideální pro každého, kdo nerad konzumuje tučné ryby. Omega-3 jsou velmi důležité stavební látky, 20 % tuku v našem mozku tvoří DHA.

Povolená zdravotní tvrzení podle nařízení Komise (EU) č. 432/2012, č. 536/2013 a Rady (ES) č. 1924/2006:

DHA přispívá k udržení normální činnosti mozku / DHA přispívá k udržení normálního stavu zraku / EPA a DHA přispívají k normální funkci srdce / DHA a EPA přispívá k udržení normální hladiny krevních triglyceridů / DHA a EPA přispívají k udržení normálního krevního tlaku

Vitamin D přispívá k normálnímu vstřebávání / využití vápníku a fosforu / Vitamin D přispívá k normální hladině vápníku v krvi / Vitamin D přispívá k udržení normálního stavu kostí / Vitamin D přispívá k udržení normální činnosti svalů / Vitamin D přispívá k udržení normálního stavu zubů / Vitamin D přispívá k normální funkci imunitního systému Vitamin D se podílí na procesu dělení buněk

Trvale udržitelný rybolov - certifikace MSC

Pro udržitelnost je nutné chránit potravinové zdroje v podobě mořských živočichů, nepoškozovat oceány, prostředí nebo místní komunity. Proto produkty z celých pomletých ryb nebo mnoha malých ryb tuto certifikaci neobdrží. Pomlít celou rybu je vysoce nehospodárné, udržitelnou volbou je používat odřezky zbylé po použití ryby na maso. Oleje Arctic Blue jsou proto vyrobené z odřezků tresčích filet. Spousta rybích olejů se kvůli nižší ceně vyrábí ze sardinek a ančoviček, malých rybek s typickou silnou slanou chutí, které byly ještě před 70 lety považované za neprodejný odpad. Jen pro představu - pro výrobu jedné kapsle s rybím olejem je třeba 30 ančoviček. Takovýto rybolov je nazývaný reduction fishery a je ze své podstaty zcela neudržitelný - nehospodárně likviduje celé populace ryb, které využívá jen na olej, maso je využito jako potrava pro hospodářská zvířata. A protože malé rybky jako sardinky nebo ančovičky jsou zdrojem potravy pro větší druhy jako jsou delfíni nebo mořští ptáci, narušuje tento rybolov mořský ekosystém.



Nejvyšší čistota s respektem k přírodě

Čistý arktický MSC rybí olej je vyráběn z čerstvých odřezků filet divoké arktické tresky. Tyto ryby žijí v Aljašském zálivu a Beringově moři. jedná se o nejsevernější část Pacifického Oceánu hraničící se Severním pólem. Jde o jedny z nejčistších vod na světě, které se nedají bez nadsázky vůbec srovnat s plastovou polévkou v Pacifiku mezi Asií a Jižní Amerikou. Rybí olej Arctic Blue je testován na přítomnost více než 200 možných chemikálií, zejména těžkých kovů, PCB a dioxinů. V dalším kroku je olej pomocí pokročilých technologií očištěn. Výsledkem je extrémně čistý rybí olej vhodný pro malé děti i těhotné ženy.

Čistý rybí olej Arctic MSC se vyrábí podle GMP. Standard Good Manufacturing Practice je nejpřísnějším systémem zajišťování kvality doplňků stravy, který existuje. Velmi podrobně zaznamenává, jak a za jakých podmínek je produkt vyroben. Pure Arctic MSC Fish Oil nabízí exkluzivní čistotu a parametry, v testech nevykazuje žádné detekovatelné kadmium do 50 ppb (miliardtina celku) a žádnou detekovatelnou rtuť v testech do 10 ppb. To je až 10x pod norským lékařským standardem a Evropským lékopisem, které jako výrobci musíme ze zákona dodržovat.

Čistý rybí olej Arctic MSC je také pravidelně testován na 0,5 ppt bez zjištěných dioxinů nebo furanů. Norský lékařský standard a limity Evropského lékopisu jsou zde 2 ppt (miliardtina celku). Tyto nezávislé analýzy se realizují v renomovaných mezinárodních laboratořích za použití testovací metodologie kterou stanovila Světová zdravotnická organizace (WHO). Pure Arctic MSC Fish Oil nevykazuje žádné detekovatelné PCB (Polychlorované bifenyly) během testů do 0,5 ppt. Norský standardní lékařský limit pro PCB je 3 ppt.

Čerstvý olej z divoce žijících ryb

Čerstvost je spolu s čistotou pro olej stejně důležitá. Odráží totiž stav delikátních omega-3 mastných kyselin. Čerstvost lze samozřejmě změřit přivoněním nebo ochutnáním. Čerstvý olej nikdy nebude zavánět rybím odérem. Čerstvost lze také změřit velmi precizně v laboratoři a pak ji vyjádřit číslem. To se nazývá tzv. Totox hodnota (Total Oxidation Value). Hodnota Totox je u olejů Arctic Blue měřena pravidelně. V mnoha analýzách se stupeň oxidace měří pouze hodnotou peroxidu. To je nedostatečné, protože peroxidy jsou ještě dále konvertovány. Měříme proto i druhý ukazatel, hodnotu anisidinu. Jen s oběma těmito hodnotami pak může být určena správná celková oxidace a čerstvost.

Jde o mezinárodně rozeznávanou hodnotu pro rozeznávání oxidace u oleje. Čím nižší je číslo, tím je olej čerstvější. Evropský standard pro Totox hodnotu je 26. Podle nás jde o nesmyslně vysoké číslo a jsme rádi, že se nacházíme pod 1/3 této hodnoty a můžeme tak garantovat výjimečně bezpečný a kvalitní produkt. Peroxidová hodnota rybího oleje Pure Arctic MSC pro kapsle je vždy mezi 0 a 0,5 a hodnota anisidinu < 1 nebo < 2, takže hodnota Totox je < 2 nebo < 3. Naplnění láhve nebo výroba kapsle hodnotu Totox mírně zvyšuje, čímž se pro kapsli s rybím olejem Arctic Blue MSC a Algae olej zvyšuje na obvyklou hodnotu 5 s maximální odchylkou 5-10.

Některé značky s nabídkou omega-3 tuků velmi často a záměrně uvádí Totox hodnotu původní suroviny, tedy rybího oleje před nalahvováním / nakapslováním do finálního produktu. Férový výrobce vždy uvede skutečnou Totox hodnotu, tedy hodnotu která odpovídá stavu až po nalahvování oleje. Společnost Artic Blue si samozřejmě zakládá na poctivém a seriózním přístupu k zákazníkovi.

Kvůli zamezení poškození citlivých omega-3 mastných kyselin po produkci je používána sofistikovaná kombinace antioxidantů. Jde o extrakty bohaté na tokoferoly (různé typy vitamínu E), extrakt z rozmarýnu a askorbyl palmitát (v tuku rozpustný vitamín C). Nízká oxidační hodnota není ve srovnání se zatuchlým olejem lepší pro náš organismus, ale je také garancí toho, že nemusíme přidávat žádná umělá aromata, která by zoxidovaný olej zamaskovala. Nízká oxidace také dodává jemnou chuť, proto se dá olej pohodlně konzumovat přímo ze lžičky, lze jej přidat do jogurtu, smoothie, šejku nebo libovolného studeného jídla. Při výběru rybího oleje je proto dobré se vždy ptát na hodnotu oxidace.

Jak je to s ideálním poměrem mezi DHA a EPA?

DHA (kyselina dokosahexaenová) a EPA (kyselina eikosapentaenová) jsou si velmi podobné. Rozdíl je pouze v tom, že DHA má ve svém řetězci 22 uhlíků, zatímco EPA 20 uhlíků. DHA má vlastnosti související se stavbou tkání, zatímco EPA s oxidativním stresem. Tělo je ale velice chytré - podle potřeby si DHA přetváří na EPA (stačí jen odstranit dva uhlíky). Při dostatečném příjmu DHA si tak tělo poměr mezi DHA a EPA reguluje samo. To je důležité zejména pro mozek, srdce a nervovou soustavu.

V původní a přirozené formě

Čistý arktický MSC rybí olej existuje pouze v přírodní formě, tzv. triglyceridové formě. Přesně tak, jak se všechny tuky vyskytují i v rybě. Příroda to vymyslela za nás, takto jsou obsažené tuky nejvíce stabilní. Proto nikdy nepoužíváme nepřírodní ethyl ester. Ethyl estery jsou nestabilní tuky s redukovanou absorpcí, vysokým rizikem oxidace a nepříjemnou chutí po konzumaci. Používají se, protože jsou snazší na produkci a levnější. Triglyceridová forma je naopak přírodní, stabilní a tělo ji dobře vstřebává.

Je zde také morální rozměr, při použití celých ryb (sardinek a ančoviček) pro olej se spotřebovává neuvěřitelné množství ryb, které by mohlo být využito pro lidskou spotřebu. Navíc se tyto ryby většinou loví na druhé straně světa, proto jsme radši, když zůstanou místním rybářům a nebo větším mořským živočichům, kteří si na nich pochutnají.

Podporujeme udržitelnost a rovnováhu

Jednou z našich nosných zásad je, že nepoužíváme jako zdroj krill oil a další komerční zdroje, jako je koncentrovaný rybí olej ze sardinek a ančoviček. Důvodem je důležitý fakt, že krill oil je nezbytnou potravou pro velryby. Komerční omega 3 oleje zaměřené na kvantitu a nízkou cenu se zase vyrábí z celých pomletých ryb. Takovýto olej nemůže nikdy dostat MSC certifikaci. Věříme, že je lepší a etické produkovat olej z rybích odřezků potom, co už byly využity pro maso. Ančovičky jsou navíc opět potravou pro delfíny, lachtany, velryby a mořské ptáky.

Většina obalů našich tekutých produktů je vyrobena ze skla s minimem plastu (v papírových krabičkách). Kapslové produkty jsou zabaleny v biologicky odbouratelných (kompostovatelných) sáčcích (bez obsahu plastů) .Prášek s rybím kolagenem je zabalen v obalech z bioplastů, které jsou vyrobeny z cukrové třtiny.
Složení:
rybí olej, voda, sladidla (xylitol, erythritol, steviol-glykosidy), želírující látka (rybí želatina), regulátor kyselosti (citrát sodný, kyselina jablečná), zahušťovadlo arabská guma, přírodní aroma, antioxidant (kyselina askorbová), barvivo (paprikový extrakt), vitamín D (cholekalciferol).

Aktivní látky:
v 1 želé (% RHP*)
Rybí olej 800 mg
Omega-3 DHA 250 mg
Omega-3 EPA 70 mg
Vitamín D 5 µg (100 %*)
*Referenční hodnota příjmu vitamínů a minerálních látek.
Dávkování:
1 želé denně, během jídla nebo po jídle. Upozornění: Nevhodné pro děti do tří let. Není náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučenou dávku. Skladujte v suchu, chladu, mimo dosah dětí. Nadměrná konzumace může mít laxativní účinek.

Měrná cena: 19 Kč vč. DPH / 1cps

V této kategorii výrobků také nabízíme:


Floradix železo + 500 ml

Pharma citicoline 60 kasplí

Vyprošťovák active citronový 20 šumivých tablet

Algae Chlorella Organic 240 tablet (Bio řasa chlorella)




Výrobky značky:

Kategorie



Bonusový progam Plzeňské karty

Balíkovna