CZK
EUR
Položek: 0
Celkem: 0,- Kč
 
KATEGORIE



Hořčík Tri-magnesium dicitrát 120 kapslí

0x
I
Z
R
 
Kód zboží:55064011
Výrobce:Woldohealth - pro detail klikněte
Dostupnost:skladem
 
Cena:549 Kč vč. DPH
 

 
množství:ks  




Doporučujeme alternativy:






klikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšení


Vážení zákazníci, uvedené texty a složení postupně upřesňujeme, aby odpovídalo novým směrnicím EU. Omlouváme se, ale vzhledem k náročnosti této akce a nutné spolupráci s výrobci mohou tyto úpravy trvat delší dobu. Děkujeme za pochopení.

Tri-magnesium dicitrát 120 kapslí

Hořčík je považován za jeden z nejdůležitějších minerálů pro naše tělo, kvůli jeho roli ve více než 300 biochemických reakcích.

Nejčastěji se vyskytuje v kostech jako součást enzymů, které pomáhají rozkládat potraviny. Také se podílí na syntéze základních molekul jako jsou DNA, RNA a proteiny. Je součástí konstrukčního základu v kostech, buněčných membránách a chromozomech.

Působí proti únavě, podporuje zdravý metabolismus, normální funkci svalů, přispívá ke správné nervové funkci a hraje klíčovou roli ve vstřebávání vápníku.

Co to je tri-magnesium dicitrát?

Naše tělo spotřebovává nejvíce hořčíku při stresu nebo fyzické zátěži, proto je jeho dostatečný přísun životně důležitý. Lidské tělo dokáže nejlépe vstřebat hořčík ve spojení s organickými kyselinami.
Ve farmaceutickém průmyslu je používáno přibližně 12 organických sloučenin (síran, oratát, malát atd.), ale tyto formy obsahují pouze cca 7% hořčíku a vyskytují se v kyselém prostředí. Forma trimagnesia dicitrátu, má oproti nim dvojnásobné množství, cca 15 %.

Více než třetina české populace trpí nedostatkem hořčíku, z důvodu snižování jeho obsahu v potravinách. Děje se to z důvodu intenzivního zemědělství a nedostatku hořčíku v půdě. Studie uvádí, že lidské tělo dokáže vstřebat pouze 30 % hořčíku obsaženého v potravinách.
Svůj vliv má také složení potravin, které může omezit vstřebávání hořčíku ze stravy, jako jsou potraviny s vysokým obsahem vápníku, nedostatečný příjem vitamínu B nebo zvýšený příjem tuků a sacharidů.
V případě deficitu hořčíku v delším časovém horizontu, se může dostavit zhoršení kvality vlasů, nehtů, brnění končetin a nepříjemných svalových křečí, neboť svaly nejsou schopné relaxovat bez přítomnosti hořčíku.
Složení:
Hořčík jako citrát hořečnatý (Dicitrát trihorečnatý 15%) - 500 mg (elementární hořčík 75mg), rostlinná kapsle HPMC.
Obsah ostatních účinných látek v 1 kapsli:
Citrát horečnatý500 mg
elementární horčík75 mg
Dávkování:
Užívejte 4 kapsle, 1x denně zapít dostatečným množstvím tekutiny. Doporučená denní dávka hořčíku se pohybuje mezi 300 - 400 mg. Tento údaj je pouze orientační, neboť potřeba hořčíku je velmi individuální. Zvyšuje se s přibývajícím věkem, větší fyzické zátěži, také pacienti trpící onemocněním srdce by měli dbát na jeho zvýšenou dávku. Těhotné a kojící ženy by měly být opatrné na jeho dostatek, neboť hladina hořčíku má vliv na vyvíjecí se plod či novorozence. Zvýšené potřeba se také týká aktivních sportovců a pacientů, kteří se potýkají s cukrovkou. Upozornění: Není vhodné pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené dávkování. Není náhradou pestré stravy. Uchovávejte v suchu do 25°C. Chraňte před vlhkem a přímým slunečním světlem. Doplněk stravy, nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.

Měrná cena: 5 Kč vč. DPH / 1cps

V této kategorii výrobků také nabízíme:


Magnesium citrate 300 g pomeranč

Multienergy 60 kapslí

Zinek forte 25 mg 200 tablet economy

Supreme Magnesium Complex 340g




Výrobky značky:

Kategorie



Bonusový progam Plzeňské karty

Balíkovna