CZK
EUR
Položek: 0
Celkem: 0,- Kč
 
KATEGORIE



Vitamin C 1000 with rose hips 120 tablet

0x
I
Z
K
 
Kód zboží:68062001
Výrobce:LSP nutrition - pro detail klikněte
Dostupnost:skladem
 
Cena:195 Kč vč. DPH
 

 
množství:ks  




Doporučujeme alternativy:






klikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšení


Vážení zákazníci, uvedené texty a složení postupně upřesňujeme, aby odpovídalo novým směrnicím EU. Omlouváme se, ale vzhledem k náročnosti této akce a nutné spolupráci s výrobci mohou tyto úpravy trvat delší dobu. Děkujeme za pochopení.

Vitamin C 1000 with rose hips 120 tablet

Vitamín C v kombinaci s extraktem z šípků podporuje normální funkci imunitního systému. Šípek je perfektním antioxidantem s funkcí podporující zdraví dýchacích cest, také pomáhá likvidovat volné radikály.

Dále:
- pomáhá chránit buňky před oxidačním stresem
- přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci kostí
- přispívá k normální činnosti nervové soustavy
- zvyšuje vstřebávání železa

Kyselina askorbová je běžně používaná forma vitamínu C, o níže se však příliš neví, že její vstřebatelnost tělem se mění podle zkonzumovaného množství. Je absorbovaná do těla skrze aktivní transportní proces a zároveň i pasivní difuzí. Při nízkých koncentracích v gastrointestinálním traktu převažuje aktivní transport, zatímco při vyšších tělo vitamín vstřebává jen pasivní difuzí.

Vitamín C se řadí mezi nejsilnější antioxidační látky. S jeho antioxidační povahou je spojeno mnoho důležitých funkcí, jako je například zabránění oxidace vitamínu E (proto můžete často vidět doplňky stravy obsahující vitamín E společně s vitamínem C) a ochrana našich buněk před oxidativním stresem.

Jak už bylo zmíněno, vitamín C hraje také důležitou úlohu v případě správné funkčnosti imunitního systému. To platí zejména pro sportovce, v jejichž organismu při fyzickém výkonu probíhá nezanedbatelné množství oxidačních reakcí. Pravidelný a dostatečný příjem vitamínu C tak přispívá k normální funkci imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm.

Vytrvalostní sportovci a lidé redukující tělesnou hmotnost by obzvlášť měli dbát na dostatečný příjem vitamínu C, protože jeho nedostatek je jednou z hlavních příčin nízké tvorby karnitinu v organismu. Karnitin je látka, díky které je možné transportovat mastné kyseliny s dlouhým řetězcem (součásti molekuly tuku) do mitochondrií buněk, kde jsou využity jako zdroj energie, a to nejen při vytrvalostní zátěži.
Dále se prokázalo, že vitamín C přispívá k normální tvorbě kolagenu. Kolagen je hlavní součástí pojivových tkání, které se vyskytují mj. ve svalovém a kostním aparátu. Jak se říká, řetěz je tak silný, jak je silný jeho nejslabší článek. Přeneseně řečeno, v případě dlouhodobě nízkého příjmu vitamínu C se nejen siloví sportovci vystavují riziku zranění pohybového aparátu.
Složení:
Kyselina L-askorbová, plnidlo (mikrokrystalická celulóza), extrakt ze šípku (4%), voskový kukuřičný škrob, protispékavá činidla (oxid křemičitý, hořečnaté soli mastných kyselin), voda.
Vitamíny a minerály v 1 tabletě:
Vitamín C1000 mg
Obsah ostatních účinných látek v 1 tabletě:
extrakt ze šípku50 mg
Dávkování:
Užívejte 1 tabletu denně s velkým množstvím vody, nejlépe s jídlem.

Měrná cena: 2 Kč vč. DPH / 1tbl

V této kategorii výrobků také nabízíme:


Extra C 950 mg 120 kapslí

XXL Vitamín C zinek gummies 70 gummies

Vita C 1000mg time release 100 kapslí

Vitamín C 1000 mg tubo 20 tbl




Výrobky značky:

Kategorie



Bonusový progam Plzeňské karty

Balíkovna