Vážení zákazníci, uvedené texty a složení postupně upřesňujeme, aby odpovídalo novým směrnicím EU. Omlouváme se, ale vzhledem k náročnosti této akce a nutné spolupráci s výrobci mohou tyto úpravy trvat delší dobu. Děkujeme za pochopení.Káva INDONESIA e.k.special e.l.b. 200g
Kávy druhu Robusta jsou méně náročné na pěstování oproti druhu Arabica.
Pěstují se v nižších nadmořských výškách, což dovoluje mnohem vyšší produkci tohoto druhu i častější sklizeň. Keř s mělčím kořenovým systémem lépe odolává škůdcům a chorobám - k tomu mu pomáhá vyšší obsah kofeinu (až dvakrát víc, než u druhů Arabica).
Robusty jsou proto kávy silné s hořkou chutí. Často se používají do kávových směsí, kde k chuťově lepším vlastnostem Arabic dodají hořkost, vyšší obsah kofeinu a pevnější, bohatou pěnu.
Tato káva upoutá již na první pohled - její zrna jsou oproti ostatním druhům o mnoho větší. Původem ze Sumatry pochází od drobných farmářů ostrova Jáva, kde je pěstována na úbočích sopky Kawah Ijen. Půda sopečného charakteru příznivě ovlivňuje její charakter.
Specifický je i proces zpracování sklizených třešní - Gilling Basah. Farmáři nejprve mechanicky odstraní vnější slupku. Následně jsou zrna vymívána a částečně sušena. Tim dochází ke snížení acidity a naopak posílení těla.
Nespoutaná a výrazná chuť kávy je bez sebemenší kyselosti, mísí se se stopami bylin, pikantního koření a exotických hub. Tato káva je vhodná pro kombinaci a přípravu mléčných specialit, její chuť báječně doplňuje mléčná pěna. Proto v cappuccinu či macchiatu bude fantastická.