CZK
EUR
Položek: 0
Celkem: 0,- Kč
 
KATEGORIE



Mexický salát filety z tuňáka olivov. ol 120g

0x
D
N
Z
B
 
Kód zboží:92131221
Výrobce:Aveiro - pro detail klikněte
Dostupnost:skladem
 
Cena:72 Kč vč. DPH
 

 
množství:ks  




Doporučujeme alternativy:


Tmavé maso z tuňáka v rostlinném oleji 120 g
Tuňák kousky v olivovém oleji 120 g
Tuňák kousky v rostlinném oleji 120 g
Tuňák ve vlastní šťávě 120 g
Tuňákové filety s jablky rajčetem a piri 120g
Tuňákové filety v ol.oleji s pomerančem 120g
Tuňákové filety v olivovém oleji 120 g
Tuňákové Ventresca filety v oliv. oleji 120g




klikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšení


Vážení zákazníci, uvedené texty a složení postupně upřesňujeme, aby odpovídalo novým směrnicím EU. Omlouváme se, ale vzhledem k náročnosti této akce a nutné spolupráci s výrobci mohou tyto úpravy trvat delší dobu. Děkujeme za pochopení.

Mexický salát s filety z tuňáka v olivovém oleji 120g

Aveiro Mexický salát s filety z tuňáka v olivovém oleji 120g
Lahodný mexický salát s poctivými filety tuňáka, kukuřicí, fazolkami, cibulkou, olivovým olejem a trochou limetkové šťávy pro aroma. Příjemnou pikantnost vytváří piri-piri paprička.

Maso, stejně jako u všech našich tuňákových konzerv, pochází z tuňáka pruhovaného. Maso z tohoto tuňáka obsahuje mnohem méně rtuti a stává se tak zdravějším pro lidský organismus. Tento salát je velmi chutný a snadno stravitelný, navíc obohacený o typickou vůni a chuť olivového oleje. Vyváženou chuť tvoří kombinace kukuřice, fazolek a cibulky, dokonalost podtrhuje aroma limetkové šťávy. To vše navíc obohatí pikantní chuť piri-piri papriček, což ocení především milovníci pálivějších delikates. Mexický salát si jistě najde své místo i v jídelníčku gurmánů.
Složení:
Složení: Kousky tuňáka pruhovaného, kukuřice, fazolky, cibulka, piri-piri paprička, olivový olej, limetková šťáva
Země původu: Portugalsko

Ne všechny ryby je zdravé jíst často, pozor na rtuť v levných rybách!

Díky absenci moře nebyli Češi nikdy zvyklí často jíst ryby a jiné mořské plody. V posledních letech ovšem nastává velký boom v konzumaci ryb a ustálil se všeobecný názor, že čím více jíme ryb, tím zdravější budeme. Jinak jistě správný požadavek odborníků na zdravou výživu, aby lidé jedli co nejvíce ryb, vypadá jinak, uvědomíme-li si, že konzumací této potravy do těla dostáváme značné množství rtuti. Ryby a především ty mořské jsou dokonce nejvýznamnějším zdrojem tohoto jedovatého kovu pro lidský organismus.

Za rtuť v rybách si můžeme sami

Mořské ryby totiž koncentrují ve svých tkáních rtuť, kterou lidstvo ve velkém vypouští do oceánů. Podle výzkumů amerických vědců z Connecticutské univerzity v Grotonu se ovšem problém rtuti v rybím mase, netýká jen ryb mořských. V celosvětovém měřítku se drtivá většina rtuti dostává do moře z ovzduší. Řeky, podzemní voda, usazeniny nebo dokonce i horské prameny, proto rtuť obsahují také. Organické sloučeniny rtuti tak obsahují i ryby žijící ve vnitrozemských vodách. Američtí výzkumníci připomínají, že musíme počítat s tím, že rtuť zůstane v prostředí celé desetiletí poté, co omezíme její zdroje. V Evropě a Americe k významnému omezení emisí rtuti již došlo, na druhou stranu toto omezení vyrovnává průmyslový boom ve Východní Asii.

Jezte kvalitní ryby

Skutečnost, že ryby zůstávají největším zdrojem rtuti, pochopitelně neznamená, že bychom měli na tuto jinak bezesporu podstatnou součást lidské stravy zanevřít. Odborníci spotřebitelům doporučují, aby si pečlivě vybrali jaké ryby konzumovat. Nedoporučují těhotným ženám, kojícím ženám a malým dětem konzumovat maso žraloků, štik, candátů, mečounů a velkých makrel královských. U konzervovaných ryb jako je tuňák či sardinky je důležité jaký druh si vyberete. U oblíbeného tuňáka pozor na tuňáka žlutoploutvého, který obsahuje velké množství rtuti. Naopak se doporučuje konzumace kvalitnějšího tuňáka pruhovaného
Průměrné nutriční informace ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota508 kJ
Sacharidy - uhlohydráty6 g
Sůl1.3 g
Tuky2.9 g
Z toho cukry0.5 g
Z toho nasycené mastné kyseliny0.5 g
Bílkoviny - proteiny16 g
Energetická hodnota121 kCal

Měrná cena: 72 Kč vč. DPH / 100g



Výrobky značky:

Kategorie



Bonusový progam Plzeňské karty

Balíkovna